Een mediator inschakelen bij een scheiding of arbeidsconflict

Ligt u middenin een scheiding, heeft u een arbeidsconflict of een andere situatie waarin u een derde persoon nodig heeft zodat er oplossingen komen? Dan kunt u natuurlijk voor een advocaat kiezen. Veel mensen weten echter niet dat het veel verstandiger is om (eerst) naar een mediator te gaan. Deze zal samen met u voor een oplossing komen waar iedereen blij met is. Dit altijd in vertrouwen en op vrijwillige basis. Zo houdt u een goede band met de andere partij.

Hoe werkt het?

Een mediator is een persoon die deel zal nemen aan de gesprekken tussen u en de andere partij over het conflict wat er speelt. De mediator zal zich niet veel bemoeien met de inhoud van het gesprek, maar meer met het verloop van het gesprek. De mediator wil dat er een goede band behouden blijft en dat er als collega’s gesproken kan worden. Er moet samengewerkt worden tot een oplossing waar iedereen zich goed bij voelt. Geen vijandigheid, gesprekken op redelijk informele basis en altijd wederzijds vertrouwen.

Contact opnemen

Heeft u interesse in de hulp van een mediator? Ga dan naar de website van mediation. Hier kunt u een mediation bij u in de buurt vinden en direct contact opnemen voor vragen of een afspraak.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.