Het gebruik van een tandriem

Tandriemen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, echter het meest worden ze ingezet in transportbanden.  Hier hebben ze als doel om vermogen over te brengen en functioneren ze als aandrijving. Het voordeel van tandriemaandrijving ten opzichte van bijvoorbeeld kettingaandrijving is dat de tandriemaandrijving minder geluid maakt. Verder heeft een tandriemaandrijving aanzienlijk minder onderhoud nodig. Weet u wat zo fijn is? ACB levert tandriemen op maat. Wel is het dan natuurlijk handig om te weten welke maat en soort tandriem u precies nodig hebt. Wij zetten de opties even voor u op een rij.

Deze maten tandriemen zijn er

Een aantal factoren zijn belangrijk wanneer u de tandriem zoekt om voor uw specifieke toepassing. Denk hierbij dus in de eerste plaats voor de toepassing. Maar ook de grootte van het vermogen, het toerental en de afstand tussen de riemschijven. Tevens zijn er diverse materialen waarvan ze gemaakt kunnen zijn. Denk hierbij aan tandriemen van rubber of een ander kunststof. In alle gevallen geldt, bent u niet zeker van de tandriem die het best bij uw gebruik past? Schakel dan de hulp in van een specialist. Daarover later meer. Het ideale aan bestellen bij ACB is dat u tevens tandriemen op maat kunt bestellen. Op die manier heeft u helemaal niets meer te vrezen als het gaat om de maatvoering.

Vind uw specialist

We zeiden het al, wanneer u niet helemaal zeker bent van de soort tandriemaandrijving die u kunt gebruiken, is het goed om de expertise van een specialist te gebruiken. Vanzelfsprekend wilt u graag weten waar u terecht kunt voor al deze mogelijkheden en expertise. Wij hebben het antwoord, namelijk ACB Transportbanden en onderdelen. Hier werken vakkundige medewerkers met jarenlange ervaring en een innovatieve instelling. Zij kennen de mogelijkheden en weten dus precies welke tandriem het best past bij uw wensen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.