Informatie over teken bij honden

Het weer lijkt weer wat beter te worden en dat kan betekenen dat u en uw hond weer wat vaker of langer naar buiten gaan. Misschien gaat u nu ook wel eens naar andere plekken met uw hond. Dit zorgt ervoor dat uw hond meer in contact gaat komen met de natuur en hierdoor ook meer in contact met teken. Dit is iets wat u eigenlijk niet kunt voorkomen, maar waar  zeker wel iets aan kunt doen. Lees daarom verder voor informatie over teken bij honden.

Honden teken

Teken zijn parasieten die lijken op kleine spinnetjes. De parasieten zijn het hele jaar door actief en zitten in bosjes en gras te wachten totdat er een dier of mens voorbij komt waarop de parasiet zich kan nestelen. Een parasiet zal zich voeden met het bloed van uw hond. Dit kan ervoor zorgen dat uw hond bloed armoede krijgt of een ziekte krijgt. Controleer daarom altijd op teken en haal deze er met kop en al zo snel mogelijk uit. Blijf de plek controleren waar de teek zat om te zien of er een ontsteking zit.

Wat als?

Wat als de teek er al te lang zit of wat als er een ontsteking of iets dergelijks ontstaat? Dan moet u natuurlijk naar de dierenarts zodat deze uw hond kan geven wat hij of zij nodig heeft. Zoek hier een dierenarts bij u in de buurt.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.