Vrijwilligers voor het dierenasiel

Veel mensen denken “slecht” over dieren die in een dierenasiel wonen. Maar waarom denken mensen slecht over deze dieren? De meesten kunnen er niets aan doen dat ze hier terecht zijn gekomen. Veel dieren worden achtergelaten door hun baasje, doordat ze ineens niet meer gewenst zijn of dat er ineens kinderen in het spel zijn. Dieren hoor je te behandelen als je eigen kind, want dat zijn ze in principe ook. Dieren blijven altijd afhankelijk van jou als mens.

Dierenasiel

Veel dieren komen terecht in het asiel doordat ze een ongeluk hebben gehad en geen naam of chip dragen. De broeders kunnen daardoor de eigenaar niet opsporen en zo komen de dieren terecht in het asiel. Een asiel is een gezonde plek voor dieren, maar geen gelukkige plek. Dieren kunnen zich ook onbegrepen, verwaarloosd of achtergelaten voelen.

Vrijwilligers

Omdat het asiel volledig draait op giften en financiering vanuit de gemeente heeft zij altijd behoefte aan vrijwilligers. Dit zijn mensen die de katten eten willen geven of dagelijks een rondje willen lopen met een aantal honden. Het is ontzettend dankbaar werk. Je voelt je er goed door, je doet iets goed voor de maatschappij en het staat ook nog is goed op je cv. Wat wil je nog meer?

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.