Wanneer een kat vlooien heeft

Honden en katten kunnen last hebben van vlooien en teken. Maar wat zijn nu eigenlijk precies vlooien? Zoekdierenarts.nl vertelt u er graag meer over. Een vlooi is een parasiet die leeft van het bloed van een dier. Een kat kan ook vlooien krijgen en hier heel erg veel last van hebben! Het kan zijn dat uw kat heel erg veel last heeft van jeuk, maar het kan er ook toe resulteren dat uw kat last krijgt van lintwormen. Wanneer uw kat last heeft van vrouwtjes vlooien leggen deze vaak eitjes, deze kunnen losraken en worden zo verder in woningen verspreidt. Daarom is het erg belangrijk dat u uw huis goed schoonhoudt wanneer een kat vlooien heeft.

Vlooien leven van bloed

Een vlooi leeft dus van bloed. Dit kan er toe resulteren dat uw kat last kan krijgen van bloedarmoede. Bloedarmoede komt voornamelijk voor bij jonge katten of katten die extreem veel last hebben van vlooien. Ook is een vlooi niet vies van mensenbloed; ook u loopt dus risico! U kunt uiteraard naar een dierenspeciaalzaak of naar een dierenarts.

Lees meer tips

Voor meer informatie en meer tips over wat te doen bij een kat met vlooien verwijzen wij u van harte door naar de website van Zoekdierenarts.nl. Zij leggen u er graag meer over uit.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.