Wat moet ik doen als mijn kat vlooien heeft?

Ziet u uw kat vaak zichzelf krabben of bijten? Dan is het heel goed mogelijk dat uw kat vlooien heeft. Dit zorgt voor jeuk, irritatie, allergische reacties, lintworm en soms zelfs bloedarmoede. Een vlooi is een parasiet die zich nestelt in de vacht van uw kat. Doordat de vlooi leeft van het bloed van uw kat zal het continu bijten en bloed drinken. Dit zorgt voor de jeuk en dergelijke. Daarnaast kan het  gevolgen hebben voor de gezondheid, waardoor het dus erg belangrijk is om hier snel iets aan te doen.

Wat kunt u doen?

Als eerste moet u natuurlijk de vacht van uw kat bekijken. Zo weet u zeker of er al dan niet vlooien zijn. Als u eitjes en vlooien zijn weet u genoeg. Er zijn veel verschillende middelen te koop die de vlooien bestrijden. Voorbeelden van producten zijn de combo, spot-on en spray van het merk Frontline. Het is echter nutteloos om alleen uw kat te bestrijden. De eitjes op uw kat kunnen losraken en verspreid raken door het huis. Dit betekent dat er vlooien door uw huis komen die zeker ook mensenbloed willen drinken. Zorg daarom voor een schoon en eitjes vrij huis.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de vlooien en hoe u deze kunt aanpakken? Of wilt u hulp van een dierenarts inschakelen? Dan kunt u een dierenarts zoeken en informatie vinden op zoekdierenarts.nl.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.